Powered By Blogger

svētdiena, 2011. gada 1. maijs

maratonista dienasgrāmata IV

28. aprīlis.

Brokastīs dārzeņu īpatsvars + olas, viss kā pienākas. Tad sekoja skrējiens lēnā riksītī. Bija doma paskriet lēni un ilgi, par ko arī biju kaut kad senāk lasījis, taču visu sarežģīja vakara treniņš, kurš nemaz beigās nenotika. Rezultātā 11 km mazāk kā 50 minūtēs, kaut gan jutos neuzvarams un gatavs kalnus gāzt, bet galu galā, ne visai spoža diena!

29-30. aprīlis.

Futbola zīme. Piektdien gan treniņš notika un no rīta skriet negāju, toties
devos uz vieglo pirmsspēles treniņu. Tā kā spēlēt vēl nedrīkstu, tad biju vismaz jaunās āra bumbas pataustīt un viegli pakustēties.
Sevi jau piemānīt nevaru un viegli darīt neko neesmu mācējis, tāpēc cirkšņi nebija priecīgi arī par vieglo treniņu. Arī ne gluži spīdoša diena.


Sestdiena - talkas diena! Vietējā parkā kautrīgi sanākušie iedzīvotāji darīja šādus tādus labiekārtošanas darbiņus. Arī es pieliku savu roku un tiku pie pīrāgiem, bet zupu neizdevās sagaidīt, jo devos atbalstīt, grūtus laikus piemeklējušo, komandu. 0-6 nekomentēšu!

Taidienā biju ieplānojis veikt kādu garāku ceļa posmu kājām, nu ap 20-25 km, bet kā jau minēju par savu cirkšņu sāpju atsvaidzināšanu, tad nolēmu tomēr veikt garāku gabalu - 40 kilometri, bet ar automašīnu! Ne tā labākā diena!

Ko vispār esmu izdarījis lietas labā?

Esmu vēl painteresējies par pārtiku un ieguvis sādas tādas zināšanas par vielām un vitamīniem ar ko sastopās skrējējs. Arī treniņu programma pilnveidojās un tiek dažādota, kur esmu uzzinājis, ka būtu lieliski pieveikt 70% garu posmu no sacensībās vēlamā, kā arī paskriet ar tempu maiņu, ko jau pamēģināju pēdējā skriešanas reizē. Ir vēlēšanās atrast laiku, lai skrietu lēnām, bet ilgi. 2.5 - 3 stundas ir pirmais, kas iešaujās manā prātiņā ar vārdu ilgi. Esmu braucis ar riteni 3 stundas pagājšnedēļ, bet skriešana un riteņbraukšana ir kā pelmeņi pusdienās salīdzināti ar vārīti ceptiem kartupeļiem ar karbonādi, biezpienu ar lociņiem, speķi un kefīru!

Iespējams šodien vēl radīsies iespēja pārmīt kādus vārdus ar jau krietni pieredzējušiem maratonistiem, kuru viesošanās laikā ceru absorbēt lietderīgu informāciju!

Visu gaišu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru