Powered By Blogger

pirmdiena, 2010. gada 30. augusts

Vasaras skaņas

Septembris slepus un arī strauji piezadzies no muguras kā Eltons Džons. Lai drūmajā zināšanu grūtniecības periodā nedaudz varētu atcerēties šo eksaltēto vasaru, izveidoju vasaras TOP dziesmu listi.
Sākšu ar 10. vietu, lai varbūt kādam ir interese noskrullēt šo visu līdz apakšai.



10. Musiqq - no 10-10



Paši sev jau ielikuši vērtējumu, proti, no 10 -10. Visas pārējās viņu dziesmas izklausās jēlas un gejīgas. Arī šī nav nekāds spīdeklis, bet kaut kas piesaista. Varbūt tā ir maksimālisma ideja, un par šo ideju viņiem maksimums ir mana topa desmitā vieta!


9. A-HA - The sun always shines on TV



Pavecs liriskais gabals. Tīrs vokāls. Kaisle. Neko citu sadomāt nevaru, jo A-HA ir A-HA. Šovasar tiešām saule bijusi pārpārēm, radot Kaliforniskus apstākļus tepat. Pludmale, mmm! Video rullītis gan nekādu ultra vasarīgu noskaņojumu nerada, tāpēc labāk vienkārši klausāmies.


8. Gustavo un Renārs Kaupers - Vaļā



Jā, es zinu, tas ir reps! Bet šis albums Gustavo ir izdevies. To es nebūtu uzzinājis, ja gandrīz vai piespiedu kārtā šis nebūtu jāklausās. Un iepatikās! Savākts arī labs kontingents un diezgan sirsnīgi šis viss pasākums ir novests līdz galamērķim. Visi mainās!


7. Arcade Fire - Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)



Sen ko tik nomierinošu nebija nācies klausīties. Multi-instrumentālais kanādiešu grupējums ar savu skaņdarbu ceļ spārnos kā Red Bull. Šis ir labāks par vakara pasaciņu vai aitu skaitīšanu!


6. The Beatles - A day in the life



The Beatles, jē! Kuram gan viņi nepatīk?! Un katru reizi klausoties iepatīkās cita dziesma. Visas ir vairāk vai mazāk labas, tikai mēness fāze nosaka, kura šodien jums būs kā omlete ar svaigi spiestu apelsīnu sulu brokastīs. Šovasar šī!



5. Roberts Lejasmeijer+Vaidava+Reverss - Pusnakts stunda

http://music.napster.com/artist-music/tracks/12648155/?artist_id=12648155

Videomateriālu gan neizdevās uziet šim pašmāju darbam, bet paklausīties cerams varēs. Īsti nesaprotu, ko esmu atradis šajās pāris minūtēs. Lipīgs pusnakts meldiņš!


4. Free Energy - Free Energy



Indie roks vasarā bij' uzņēmis apgriezienus. Viena no lieliskākajām dziesmām. Atbilstoši nosaukumam, enerģiska dziesma. Nav nekas sarežģīts vai oriģināls, bet viss ģeiālais ir vienkāršs. Ja ar šādu vienkāršību izdodas pievērst uzmanību, tad cepuri nost!


3. Corey Hart - Sunglasses at night



Arī vecs brūvējums, bet kāds! Iesēdies auto, uzliec saulesbrilles, atver logus (tikai tāpēc, ka kondicionieris vairs nedarbojās), sameklējam šo dziesmu un esam gatavi braukt. Jā, pēc pirmās dziesmas minūtes to vajag uzgriezt arī ļoti skaļi. I love 80's!


2. UFO - Belladonna



Šis nav ne NLO ne Bē Bē Brokastu Kaspars Upacieris. Tā ir Belladonna! Pirmo reizi šo dziesmu izdzirdēju Lietuvā un domāju, jā, tas tik ir kaut kas. Nemaz necenšos saprast vai tā ir neizdevusies mīlas dēka vai kaut kas cits par to tēmu, vienkārši klausos un pazūdu domās.
Nebija viegli skaņdarbu atrast, jo pagāja ilgs laiks kopš tiku civilizācijā. Arī ar vienu pašu Key Word izdevās vēlreiz izdzirdēt šo dziesmu sūrajos interneta bezceļos! Lai pūles nebūtu veltīgas - 2. vieta!


1.
Sleigh Bells - Tell 'Em



Te nu tas ir. Absolūtais līderis. Ja šī dziesma būtu jāapraksta ar vienu vārdu, tad tas būtu "WOW", vai arī "Skaļi" vai arī... Nu vispār ar vienu vārdu es te cauri netikšu. Materiāls uziets tik negaidīti kā lietus saulainajās augusta nobeiguma dienās. Līdzīgi kā iepriekšējā dziesma, pietika ar 1 reizi, lai šis skaļais, lielais, burvīgais darbs ar zefīra maigo sieviešu vokālu iesēstos galvā. Pagriez skaļāk un noklausies vēlreiz!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru